Biszkopt z owocami i kruszonką

BeFunky_10397990_683267958408796_4609444439039182941_n.jpg

Kiedy brakuje Ci pomysłu na szybkie i pyszne ciasto, proponuję właśnie to… lekki, puszysty biszkopt z zanurzonymi w nim ulubionymi owocami i obsypany chrupiącą złocistą kruszonką :) Przygotowanie zajmuje dosłownie 15-20 minut… Polecam !!!

Składniki na blachę 20/30 cm:

Biszkopt:
http://bymagda.blog.pl/2014/04/11/biszkopt-jasny/

Owoce:

  • 1/2 kg ulubionych owoców ( u mnie były to nektarynki )
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Kruszonka:

  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 25g masła

Biszkopt przygotowujemy wg załączonego przepisu, wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Owoce kroimy w kostkę (jeśli to konieczne), mieszamy je z mąką ziemniaczaną, wykładamy na ciasto biszkoptowe. Mąkę i cukier mieszamy z roztopionym masłem, mieszamy uzyskując kruszonkę. Posypujemy nią ciasto. Całość pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 st. (do suchego patyczka).

Smacznego :)

One comment on “Biszkopt z owocami i kruszonką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>