Domowy kebab

domowy kebab (4)

Rzadko, bardzo rzadko jadamy fast-foody. Jeśli jednak już się na nie decydujemy lub nas „najdzie zachcianka”, to wolimy te domowe, świeże niż z niepewnej budki lub sieciówki. Dzisiaj przedstawiam Wam propozycję na nasze ulubione kebaby, ulubione, bo domowe ;)

Składniki na 6 kebabów:

1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawę kebab.

2. Tortille podgrzewamy na suchej rozgrzanej patelni po 1-2 minuty z każdej strony. Na gorące placki układamy po 1 liściu sałaty, porcji mięsa, warzyw, całość polewamy sosem czosnkowym i zwijamy placek od dołu, a następnie w rulon.

domowy kebab (1)

Smacznego :)

Piknik majowy

,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>