Jajeczne łódeczki z wędzonym łososiem

Jajeczne łódeczki z wędzonym łososiem

Fantastyczna przystawka, szybka i prosta w wykonaniu. Pięknie prezentuje się na stole, niestety wyjątkowo krótko, ponieważ bardzo szybko z niego znika ;)

Składniki:

  • 3 jaja
  • 2 łyżeczki majonezu
  • szczypta koperku
  • szczypta natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • 6 oliwek

Jaja gotujemy na twardo, przekrawamy na pół w poprzek, wyciągamy żółtka. Majonez, koperek, natka pietruszki, sól i pieprz łączymy z żółtkami za pomocą widelka na jednolitą masę jajeczną. Napełniamy nią puste połówki jajek. Plastry łososia dzielimy na 3 części, każdą nabijamy na wykałaczkę, a na jej wierzchu umieszczamy oliwkę.

Smacznego :)

,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>