Pasta jajeczna II

Pyszny dodatek do kanapek, krakersów, grzanek… Pełna smaku i aromatu pasta jajeczna jest przysmakiem mojej rodzinki, ale wspaniale występuję również w postaci przystawki podczas spotkań rodzinnych lub ze znajomymi. Najczęściej pastę tą podaję z czosnkowymi grzankami z przepisu
http://bymagda.blog.pl/2013/10/24/zupa-serowa-o-smaku-pizzy-z-czosnkowymi-grzankami/
. Polecam serdecznie :)

Składniki:

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 100 g ulubionej wędliny (szynki, polędwicy)
  • 200 g sera żółtego
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Jaja, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, wędlinę, cebulę, natkę pietruszki i koperek drobniutko siekamy. Wrzucamy wszystkie składniki do miski, doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec mieszamy z majonezem.

Pastę podajemy ze świeżym pieczywem, grzankami lub krakersami oraz ulubionym warzywem :)

Smacznego :)

Moją pastę jajeczną zgłaszam do akcji:

,,,
One comment on “Pasta jajeczna II

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>