Roladka serowa w bagietce

Przystawka prosta, szybka, a jednocześnie bardzo ładnie prezentująca się na półmisku. Jest naprawdę smaczna i wspaniale pasuje na uroczystości rodzinne lub ze znajomymi. Rodzaj dodatków możemy dobierać w zależności od upodobań smakowych :) Ja przedstawiam swoją wersję roladki serowej w parówce :)

Składniki:

  • 1 bułka parówka
  • 3 serki topione (smak dowolny, ja wykorzystałam serki topione z szynką)
  • 2 łyżki startego sera żółtego
  • 1/4 czerwonej papryki
  • mała garść szczypioru
  • szczypta natki pietruszki
  • 2 łyżki kukurydzy/groszku konserwowego
  • sól, pieprz

W bułce parówce odcinamy końce, całość przecinamy z jednej strony wzdłuż, wydrążamy z bułki ośródkę. Serki topione i ser żółty dokładnie mieszamy z drobno posiekaną papryką, szczypiorem i natką pietruszki oraz z kukurydzą/groszkiem konserwowym. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Farszem cienko smarujemy bułkę od wewnątrz, zwijamy w rulon, który zawijamy w folię aluminiową i chłodzimy  w lodówce. Następnie kroimy w plastry o grubości 1-2cm i układamy na półmisku.

Smacznego :)

,,
3 comments on “Roladka serowa w bagietce

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>