Surówka z czerwonej kapusty

Jesienią naszym ulubionym dodatkiem do obiadu są surówki :) Surówki z pora, marchewki, kapusty białej…pomysłów jest wiele :) Dzisiejszą moją propozycją jest surówka z czerwonej kapusty :) Pyszna, pełna witamin i aromatu :) Uwielbiamy ją !!!

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • 1 marchewka
  • 2 jabłka
  • 1 papryka
  • 3-4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

1. Kapustę drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce. Posypujemy solą, polewamy oliwą i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie ubijamy tłuczkiem do ziemniaków do momentu, aż kapusta zmięknieknie, a białe części zmienią kolor na fioletowy, ponownie odstawiamy na 30-60minut.

2. Do surówki ścieramy jabłka na tarce, paprykę kroimy w paski i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego :)

Moją surówkę zgłaszam do akcji:

,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>