Pieczarki faszerowane w panierce

Pieczarki faszerowane z ulubionymi warzywami mogą stanowić sycący i smaczny posiłek, mogą też być dodatkiem i przystawką do dań mięsnych. Polecam :)

Składniki:

  • 6 pieczarek
  • mała cebula
  • natka pietruszki
  • olej
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

Pieczarki myjemy. 3 pieczarki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju z pieprzem i solą, pod koniec smażenia dodajemy 1 łyżkę bułki tartej. Pozostałym 3 pieczarkom odrywamy ogonki i napełniamy podsmażonym farszem, na wierzch kładziemy listki natki pietruszki (można też zsiekać natkę pietruszki i dodać do farszu). Jajko rozkłócamy, doprawiamy pieprzem i solą. Nadziane pieczarki obtaczamy w jajku, bułce i smażymy najpierw od strony farszu aż do uzyskania złocistego koloru.

Smacznego :)

,,
2 comments on “Pieczarki faszerowane w panierce
    • Jasne, można zrobić w identyczny sposób, ale zapiekając je w piekarniku i posypując wierzch serem żółtym :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>