Jaja faszerowane pieczarkami

A oto dzisiejsze nasze śniadanko. Bardzo lubię jaja, są wdzięczne, bo można przygotować je na milion sposobów. Jaja faszerowane wszelakimi dodatkami mogą stanowić urozmaicony posiłek, ale i świetną przystawkę. Dzisiaj polecam jaja z pieczarkami :)

Składniki:

  • 3 jaja
  • 1 łyżka majonezu
  • 1-2 średnie pieczarki
  • odrobina oleju
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Jaja gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Przekrawamy jaja na pół, żółtka dokładnie mieszamy z majonezem i pieczarkami, doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy puste białka i ozdabiamy listkami natki pietruszki.

Smacznego :)

,,
4 comments on “Jaja faszerowane pieczarkami
  1. Świetny pomysł na urozmaicenie śniadania! A do tego jaki pożywny i szybki – nie ma to jak domowe jedzenie – bez konserwantów i wiemy co jemy:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>