Pasta z wędzoną makrelą

Uwielbiam wędzoną makrelę, jednak sama w sobie jest troszkę mdła… Pasta ta jest doskonałym jej urozmaiceniem :) Wspaniale smakuje na kanapkach lub na krakersach.

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 1 papryka
  • 2 ogórki korniszony
  • 1/2 cebuli
  • 3 jajka
  • 1 łyżka jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Makrelę bardzo dokładnie rozdrabniamy pozbywając się wszelkich ości. Ja robię to ręcznie :) Dla pewności można mięso przepuścić przez najdrobniejsze sitko na maszynce do mięsa. Paprykę, korniszony, cebulę i ugotowane na twardo jaja kroimy w bardzo drobną krateczkę i wrzucamy do ryby. Dokładamy jogurt i majonez oraz doprawiamy pieprzem i solą.

Podajemy z chlebem lub krakersami solonymi.

Smacznego :)

,,
2 comments on “Pasta z wędzoną makrelą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>