Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem

Przystawka prosta jak budowa cepa…a jednocześnie smaczna, aromatyczna i efektywnie wyglądająca :) Dzisiaj miałam ochotę na kminek, ale dodatki można wybierać dowolnie…kminek, czosnek, zioła, ser, papryka… Super komponują się z zimnym piwkiem ;)

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • żółtko jaja
  • sól czosnkowa
  • kminek

1. Ciasto francuskie kroimy w paski o grubości ok. 2 cm, skręcamy je, smarujemy żółtkiem, posypujemy solą czosnkową i kminkiem.

2. Układamy na suchej blasze, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180st. na około 10 min. do momentu zarumienienia paluchów.

Smacznego :)

,
2 comments on “Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>